Yrittäjät – Opas 101

Yrittäjyys tarjoaa työkokemusta kuin mikään muu rooli. Tyypillisesti startupeilla ja pienyrityksillä on kova resurssipula ja työntekijät; siksi perustajien ja henkilöstön on täytettävä erilaisia tehtäviä. Lisäksi kustannuksia ja tuloja hallinnoivat yleensä suoraan yrityksen vastuulliset perustajat, mikä nivoutuu yhteen johtamisen, päivittäisten tehtävien ja vastuullisuuden kanssa. Yrityksen perustaminen vaatii erikoistuneita tietoja, taitoja ja riskinhalua, joten tietenkin tutkimusta tulisi tehdä ennen uuden yrityksen aloittamista.
Tietenkin halu yrittäjäriskiin on olennaista, mutta se ei riitä: hyvä harkintakyky, suunnittelu, resurssien kohdentaminen ja johtaminen, ihmisten taidot ja lukemattomat muut ainekset ovat välttämättömiä onnistuneen yrityksen luomiseksi.
Työntekijäpuolella työn aloittaminen voi tarjota ainutlaatuisia etuja, kuten mahdollisuuden toimia keskeisessä ja ohjaavaasemassa uudessa yrityksessä, välittömän paineen puuttuminen tulojen tuottamiseen [suunnittelu- ja toteutusvaiheessa] sekä vapautta välittömän asiakas/asiakkaan painostuksesta ja valituksista.
Yrittäjyyteen liittyy innovatiivinen tai kannattava lähestymistapa liiketoimintaan, jossa uusia ideoita tai hienoja ideoita tuodaan eloon konkreettisen liiketoimintarakenteen ja -ympäristön muodossa. Yrittäjäksi tuleminen on oltava useita piirteitä, kuten innovatiivisia, ajettu, ahkera, on korkea liiketoiminta, on riskinottaja, on vahva analyyttinen taitoja ja hermoja teräksestä, on kyky etsiä mahdollisuus, kyky seurata johtoja, kyky tehdä päätökset nopeasti ja monia muita keskeisiä piirteitä.
Työpaikan turvattomuuden, laajan työttömyyden, supistamisen, investointilainojen alhaisten korkojen ja nopeasti kehittyvien alojen, esimerkiksi innovatiivisen teknologian, ensimmäisen liikkujan mahdollisuudet ovat todennäköisesti houkuttelevia. Sitten on monivuotinen yrittäjäpersoonallisuustyyppi: Nämä ihmiset haluavat työskennellä itselleen, olla oma pomo, hallita rahaa ja mahdollisuuksia, että heidän yrityksensä tuottaa ja yleensä tehdä kaikki tärkeät päätökset liiketoiminnasta.
Toki tähän liittyy myös paljon riskiä ja näkemystä. Mitä suurempi visio, sitä hyväksyttävämmät riskit näyttävät. Vikatilanteen riskejä ei kuitenkaan voida minimoida – 3 neljästä startup-hankkeesta epäonnistuu, selviää tuoreesta Harvardin tutkimuksesta. Epäonnistumisen syyt ovat lukemattomia: riittämätön markkinatutkimus, toimimaton tai loputtomasti tarkistettu liiketoimintasuunnitelma, puutteelliset ennustukset perustajien innostuksesta laajoille kuluttajamarkkinoille, hallitsematon pääoman polttaminen, virheelliset arviot kustannuksista ja tulovirroista; lainanoton, tuotteen tai palvelun vanhentuminen, toimitusketjun erittelyt jne.
Viisas yrittäjä ei ainoastaan tunnista tällaisia vaaroja, vaan valmistelee myös varasuunnitelmia selviytyäkseen sellaisista, joita ei voi heti alussa estää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *